Chiro Pol winnaar verkiezing Mocktail van het jaar

In het kader van het drugs- en alcoholpreventiebeleid van de gemeente en het AMOW fuifcharter van de jeugddienst werd het engagement aangegaan om activiteiten te organiseren die bij kunnen dragen tot het verminderen van het alcoholmisbruik bij jongvolwassenen. De verkiezing van de Opwijkse Mocktail van het jaar 2019 (alcoholvrije cocktail) past perfect binnen deze beleidsdoelstelling.

Vrijdag 1 maart vond de allereerste verkiezing plaats van de Opwijkse mocktail van het jaar, dit in Jeugdhuis Nijdrop. 6 Opwijkse jeugdverenigingen, allen aangesloten bij de jeugdraad, namen de handschoen op: Jeugdharmonie, KLJ Nijverseel , KSA Droeshout, Heiveld, Chiro Pol Opwijk en KSA Opwijk. 

De jury bestond uit de burgemeester, lokale horecabonzen Jan De Ridder (De Plets), Gunther Mannaert (Brouwershuis) en Wilfried Sablon (Thursday’s), Michael Van Den Eede (professioneel shaker) en Dirk Haverals (Keizer Carnaval, professioneel brandweerman). De schepen van Jeugd vervoegde de jury met adviserende stem. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Wouter Van Den Breen (MNM).

Elke deelnemende vereniging kreeg de opdracht om een zelfgemaakte mocktail te creëren. De jury beoordeelt deze niet alleen op smaak, maar onder meer op de verkoopprijs tijdens een fuif, originaliteit, presentatie, naamkeuze en het verhaal achter het ontstaan ervan. De winnaar gaat het engagement aan deze mocktail aan te bieden tijdens de eigen jeugdfuiven (maximaal 3 per jaar). De gemeente zorgt daarbij voor de aankoop van de ingrediënten.

En of het een spannende strijd werd. Chiro Pol haalde het met 298,5 punten voor Heiveld (283), KSA Droeshout (280,5), KLJ (267,5), KSA Opwijk (265) en Jeugdharmonie (262). 

Winnaar Chiro Pol Opwijk koos ‘Kuko Ginger’ als naam voor hun mocktail.

“Kuko is Hawaïaans voor passie en wij als chiromeisjes zitten vol passie (vooral op de dansvloer). Ook is het hoofdingrediënt van onze mocktail passievrucht. We gebruikten citroen voor een frisse toets. Een citroen is geel waardoor we een naadloze overgang krijgen naar de zon die we allemaal verlangen op vakantie. Onze mocktail bevatte ook gember (Ginger-ale) die staat voor de pittigheid die we uitstralen. De munt die we gebruikten staat voor vernieuwing en verfrissing, net zoals onze mocktail. We kozen ervoor om geen plastieken rietjes te gebruiken omdat deze niet ecologisch zijn en we in tijden van de klimaatmarsen hier best rekening mee houden.” 


Contactinformatie