Hulpdienst Mensen helpen Mensen

1. Vervoersdienst

Deze dienst is voor mensen die moeilijk van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken en voor mensen die geen beroep kunnen doen op familie om hen te vervoeren naar klinieken voor medische controles, dokters, oogartsen, bestralingstherapieën, ...

Met andere woorden mensen van Opwijk kunnen enkel gebruik maken van deze dienst als het gaat om vervoer voor medische redenen. 

Dankzij onze vrijwilligers worden de patiënten naar hun bestemming gebracht, wachten de nodige tijd en brengen hun veilig terug thuis. Er wordt hiervoor een vaste vergoeding gevraagd  (afhankelijk van de locatie) + € 2,50/uur wachttijd. De aanvragen gebeuren, in de mate van het mogelijke, een paar dagen op voorhand.

2. Grote Letterboeken

Bij het ouder worden wil het wel eens voorkomen dat de ogen niet zo goed meer meewillen bij het lezen. Daarom hoeft men het lezen nog lang niet op te geven, maar kan men nog heel wat plezier beleven bij het lezen van de grote letterboeken. In samenwerking met de plaatselijke openbare bibliotheek worden, om de 4 weken, boeken aan huis bezorgd. Dit alles kost jaarlijks slechts 5 € (=  lidgeld bib).

U kan voor deze hulpdienst contact opnemen met Vera Dierickx via het nummer 052 36 51 72.