Restaurants en drankgelegenheden

10
okt
2020

Horeca - Coronamaatregelen vanaf 9 oktober 2020

Restaurants

  • Mogen geopend zijn vanaf het gebruikelijke openingsuur tot 1 uur.
  • Moeten vanaf het sluitingsuur ononderbroken gesloten blijven tot 6 uur.
  • Een maximum van 10 personen per tafel (met uitzondering van een huishouden die, ongeacht de grootte van de groep, aan één tafel mag plaatsnemen).

Drankgelegenheden

  • Mogen geopend zijn van het gebruikelijke openingsuur tot 23 uur.
  • Moeten vanaf het sluitingsuur ononderbroken gesloten blijven tot 6 uur.
  • Een maximum van 4 personen per tafel (met uitzondering van een huishouden die, ongeacht de grootte van de groep, aan één tafel mag plaatsnemen)

Onderscheid drankgelegenheid - restaurant

In drankgelegenheden (zoals bars, koffiebars, theehuizen, sportbars, voetbalcafés, etc.) staat het nuttigen van dranken centraal. In restaurants bestaat de hoofdactiviteit uit het nuttigen van een maaltijd.

Een restaurant verschilt van een café in die zin dat het een horecagelegenheid is met een toelating 1.11 van het FAVV voor de detailhandel in levensmiddelen. Elk restaurant is wettelijk verplicht om zijn toelating te afficheren op een voor de consument zichtbare plaats.

Bars en andere drankgelegenheden hebben dergelijke toelating niet. In hun geval gaat het om een registratie.

Erkenningen, toelatingen en registratie (verantwoordelijken horeca)

Meer details over dit onderwerp: www.afsca.be/professionelen/erkenningen

Aanvraagformulier voor een registratie, een toelating en/of een erkenning


Contactinformatie