Burenbemiddeling

Borrelt het met je buren? Wil je tot een oplossing komen? Dan kan je gebruik maken van het aanbod burenbemiddeling in het Sociaal Huis.

Er zijn niet zozeer méér burenruzies dan vroeger, maar ze worden wel minder onderling opgelost. Men belt veel sneller naar de politie of stapt binnen bij de gemeente om aan de buur te vragen zijn haag te scheren of zijn auto te verplaatsen dan dit zelf te (durven) vragen.

Mensen terug met elkaar doen praten en samen een oplossing vinden, is de bedoeling van het project. Burenbemiddeling is er om de communicatie met de buur te herstellen, de overlast bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar een oplossing die voor beiden aanvaardbaar is.

Jij als burenbemiddelaar?

Deze dienstverlening is mogelijk omdat er binnen onze gemeente enkele geëngageerde mensen de opleiding hebben gevolgd als burenbemiddelaar. Het is een gratis opleiding, die een paar keer per jaar wordt georganiseerd. Er is geen voorkennis of opleidingsniveau vereist.

Inschrijven kan via burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be

Na jouw inschrijving volgt een verkennend gesprek met de cel burenbemiddeling van de dienst Maatschappelijke Veiligheid.

Extra informatie?

Praktijkfilmpje?

Folder?

Contactinformatie

​Wie voor het eerst naar het sociaal huis komt, kan zonder afspraak terecht bij een maatschappelijk werker. Zo niet, dan dien je een afspraak te maken.