Minder mobiel en vervoer nodig

1. Vervoersdienst mensen helpen mensen

Deze dienst is voor mensen die moeilijk van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken en voor mensen die geen beroep kunnen doen op familie om hen te vervoeren naar klinieken voor medische controles, dokters, oogartsen, bestralingstherapieën, ...

Met andere woorden mensen van Opwijk kunnen enkel gebruik maken van deze dienst als het gaat om vervoer voor medische redenen.

Dankzij onze vrijwilligers worden de patiënten naar hun bestemming gebracht, wachten de nodige tijd en brengen hun veilig terug thuis. Er wordt hiervoor een vaste vergoeding gevraagd  (afhankelijk van de locatie) + € 2,50/uur wachttijd. De aanvragen gebeuren, in de mate van het mogelijke, een paar dagen op voorhand.

U kan voor deze hulpdienst contact opnemen met Vera Dierickx van het GC Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7, via 052 36 51 72, vera.dierickx@opwijk.be.

2. Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer

Heb je een mobiliteitsbeperking? Je zit in een rolstoel, bent niet goed te been, slechtziend, …? Heb je vervoer nodig… om naar het werk, naar de dokter te gaan of om iets leuks te gaan doen? Dan is de Mobiliteitscentrale het ideale startpunt voor je zoektocht naar vervoer: 0800 26 990

3. Zorgcampus Opcura biedt aan: 'samen boodschappen doen'

Welzijnsvereniging Opcura, Kloosterstraat 75, beheert een dienstenchequebedrijf dat schoonmaakhulp biedt aan personen in hun thuissituatie. Sinds kort mogen de medewerkers ook boodschappen doen. Meer informatie via 052 36 59 40 of info@opcura.be.

4. Rode kruis biedt Niet-dringend ziekenvervoer

Bel 105 als je niet dringend ziekenvervoer nodig hebt. De Rode kruis ziekenwagens bieden je het grootste comfort. Je kan bellen en op voorhand reserveren. De prijs wordt berekend op basis van de afgelegde afstand. Je betaalt een vast bedrag en vervolgens een bijdrage per kilometer. Op zon- en feestdagen betaal je een toeslag.

De verantwoordelijke voor de Hulpdienst in Opwijk is Conny Collaert, 0497 86 52 94 of conny.collaert@skynet.be

 5. Belbus De Lijn

Een belbus rijdt als er een rit is aagenvraagd. De medewerkers van de belbuscentrale verwerken alle aanvragen tot een traject en tijdsschema. Toch is de belbus geen taxi, want hij rijdt op bepaalde tijdstippen en stopt enkel aan de bushaltes van de lijn die passen in het traject. Je kan enkel opstappen als je gereserveerd hebt.

Je kan tussen 6 en 20 uur bellen naar 09 211 91 91 voor een reservatie, tijdens feestdagen tussen 8 en 15 uur. Je kan maximaal 14 dagen op voorhand reserveren.

De tarieven van De Lijn gelden ook op de belbussen. Alle belbussen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In Opwijk rijdt belbus Faluintjes. De mogelijke haltes vind je hier terug.