Preventie Drugs en Alcohol

Jammer genoeg zijn drug- en alcoholproblemen in iedere stad of gemeente een realiteit. Hoewel het gebruik van deze middelen zich vaak verborgen afspeelt, wordt een stad of gemeente er toch mee geconfronteerd. Verkeersongevallen, vandalisme, gezondheidsproblemen, huiselijk geweld, productiviteitsverlies op het werk, straatdealers en vechtpartijen zijn maar enkele van de potentiële problemen waarmee een stad of gemeente te maken krijgt als gevolg van het gebruik van illegale drugs en/of alcoholmisbruik.

Het lokaal bestuur van Opwijk wenst deze problematiek niet te negeren en actief in te zetten op een drugs- en alcoholpreventiebeleid. Vanuit deze insteek is het overleg DnA (drugs en alcohol) gegroeid.

Informatiepunten in Opwijk

Ben je op zoek naar informatie over drugs, druggebruik, alcoholmisbruik en aanverwante zaken? Heb je vragen over je eigen druggebruik of dat van iemand uit je omgeving? Heb je behoefte om erover te praten?

Informatiepunten buiten de gemeente

Meldpunten in Opwijk

Drugsoverlast? Meld het! Zie je mensen op straat handelen in drugs? Denk je dat er bij jou in de buurt een wietplantage is? Of heb je andere overlast die te maken heeft met drugs? Drugsoverlast? Meld het!

 

 

 

 

Contactinformatie