Week van de Duurzame Gemeente

29
jun
2020

Op 25 september 2020 viert de hele wereld de vijfde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030.

Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Opwijk die verjaardag een hele week lang: van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen duurzame helden in de kijker.

Deze helden zijn Opwijkse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen. Want duurzame actie is cruciaal! Dat heeft de corona-epidemie meer dan ooit duidelijk gemaakt.

Opwijk zoekt duurzame helden!

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Heb je tijdens de corona-epidemie initiatief ondernemen om je medemens en/of ons klimaat te helpen? Dan ben jij ongetwijfeld een duurzame held!

Opwijk pakt graag uit met jou als inwoner:

  • Stel je snel kandidaat via duurzamehelden@opwijk.be  (liefst vóór 16 augustus 2020).
  • Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Opwijk een aangenamer, positiever, veiliger, gezonder, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer plekje te maken? Geef ook gerust hun namen door!

Wat doet een duurzame held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente? Gewoon z’n ding! Als gemeentebestuur bezorgen we je het nodige campagnemateriaal om je heldenstatus in de kijker te zetten én maken we lawaai rond alle helden via onze communicatiekanalen, persberichten en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Nog niet helemaal overtuigd?

  • Bekijk de profielen van alle duurzame helden van de vorige edities op www.duurzamegemeente.be.
  • Laat onze Vlaamse burgemeesters je introduceren in de SDG’s en bekijk op youtube het filmpje ‘SDG’s, wa dé da nu ollemoale?’.
  • Lees alles over de SDG’s op www.vvsg.be/sdgs.

Alle info: E duurzamehelden@opwijk.be